Denizli

Denizli er hovedbyen i provinsen, Pamukkale ligger i. Det er en støt voksende industriby, og indbyggertallet nærmer sig 650.000 i Denizli by og ca. 350.000 i oplandet omkring byen. Byen har igennem de seneste årtier oplevet en høj vækst, primært på grund af sin omfattende tekstilproduktion, hvoraf hovedparten eksporteres udenlands.

denizli, bayramyeriDenizli er en flot by, hvor det historiske Tyrkiet møder det moderne. Byen har et pulserende liv, og du ser både gamle koner med tørklæde og unge piger i korte nederdele. I bymidten finder du store, flotte moskéer, der ligger side om side med trendy caféer. Den overdækkede bazar (Bayramyeri) er bestemt også et besøg værd. Her kan du både få et indblik i de flotte tekstilkreationer fra byen, og hvis du går en etage ned, kommer du til det overdækkede frugt- og grøntsagstorv, hvor mange af byens indbyggere køber deres dagligvarer. Der er flere store shoppingcentre i byen, bl.a. Teraspark og Forum Çamlık, hvor du både finder alle de internationalt kendte mærkevarer, biograf, spisesteder og legeplads / spilleland for familiens yngste. Strøget (Çinar) er også ret hyggelig især om aftenen, og de mange parker på selve gaden og rundt omkring er altid et hit hos båd børn og voksne.

Denizli er en moderne by, hvor infrastrukturen hele tiden bliver fornyet. Senest er der blevet bygget en helt ny busterminal, og provinsen har nu regionens mest effektive terminal. Generelt har alle indfaldsveje også fået et løft i løbet af de seneste 5 år, og trafikken glider nu mere flydende.

Denizlis turistattraktioner

Seværdigheder i DenizliDenizlis største turistattraktion er uden tvivl Pamukkale og Hierapolis. Indtægterne fra turismen er ikke uvæsentlige, og der er i løbet af de seneste år, kommet større og større fokus på turismen. Mange af de antikke byer rundt om Denizli er blevet restaureret, og det er nu muligt at tage rundt på guidede ture til både Hierapolis, Laodikeia og Thriepolis.

Foruden de antikke byer og Pamukkale, finder du også landsbyen Karahayit, der primært er kendt for sine varme kilder med rustenrødt vand. Den unikke farve skyldes vandets høje indhold af jern og kalk. Karahayit ligger lige nord for Pamukkale, og byder på en charmerende landsbystemning, der samtidig har nogle af områdets flotteste resorts og spahoteller.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Theme Tweaker by Unreal