Karahayit

KarahayitKarahayit er en lille landsby, der ligger nord for Pamukkale. Landsbyen er kendt for sine kalkstensterasser og varme kilder med ”rustenrødt” vand, der i århundreder har flydt frit fra bjergsider og under jorden. Selvom vandet har en ildevarslende farve, er det på ingen måde sundhedsskadeligt. Tværtimod skulle mudderet i byens bade eftersigende være godt for huden og mod sygdomme som gigt mm., da det hele året rundt har en behagelig temperatur på 58 grader, når det kommer op til overfladen. Vandets farve skyldes det høje indhold af jern og kalk. Det er også dette, der gør, at kalkstensterraserne ikke har den hvide farve som i Pamukkale, men derimod er røde, brune og grønne.

Karahayit er ikke så stor, og det er derfor svært at bruge mere end 1 dag i byen, hvis ikke man er til absolut afslapning. Omvendt er der nogle rigtig fine hoteller og resorts i byen, så hvis du er til absolut afslapning, så er det virkelig stedet. Der er heller ikke så mange turister i byen, og man kan derfor få et godt indblik i, hvordan livet er i en lille tyrkisk landsby. Hvis det bliver for varmt omkring middagstid, kan I gøre som de indfødte (mænd) og finde en hyggelig cafe, hvor I kan spille et spil rommycup og nyde et glas tyrkisk the.

Når du er i byen bør du ikke snyde dig selv for at se den store krydsning mellem et springvand og en fontæne foran moskéen. Igennem årene har vandet farvet den kuglerunde fontæne og den fremstår i dag i en grårød nuance. Du kan ikke undgå at se den, da den ligger lige midt i centrum af byen.

Skriv en kommentar