Tyrkiets hovedstad

Tyrkiets hovedstad hedder Ankara og ligger i det, man vil betegne som Central Anatolien. Byen har henved 5 millioner indbyggere, og er derved Tyrkiets andenstørste by, kun overgået af Istanbul, hvor der bor ca. 11 millioner. Grundet Istanbuls størrelse og renommé tror mange fejlagtigt, at det er den, der er Tyrkiets hovedstad. Det har den dog også været, men siden Republikken Tyrkiet blev grundlagt i 1923, har Ankara været hovedstaden. Før 1923, i det gamle Osmannerrige, var det Istanbul, der var hovedstaden.

Ankara - Tyrkiets hovedstadAnkara er en by med både en stor offentlig sektor. Foruden præsidenten har mange statslige organisationer og afdelinger hovedsæde i byen, og det er derfor primært herfra, at landet drives. Ankara ligger rigtig centralt midt i landet, og byen har forbindelse til et vidtrækkende netværk af både motorveje og jernbaneskinner. Byen har derfor også en stor kommerciel sektor, der bl.a. kommer til udtryk i den store bymidte, hvor der både findes små, lokale butikker samt store, internationale kæder. Det er også i Ankara, at mange af de største tyrkiske virksomheder og banker har deres hovedkontor. For shopping kan vi bl.a. anbefale Kizilay-kvarteret (og pladsen), der byder på et utal af shoppingcentre og -muligheder.

Seværdigheder i Ankara

Ankara er en velbesøgt by, der selvom den har status af hovedstad, altid har stået en smule i skyggen af Istanbul. Når det så er sagt, så har byen rigtig meget at byde på og en masse seværdigheder, som man ikke må snyde sig selv for. Det moderne Tyrkiets grundlægger er fx stedt til hvile her i byen. Mustafa Kemal Atatürk ligger i det store mausoleum kendt som Anitkabir. Hvis du er i byen, bør du også se Kocatepe moskéen, der nok ikke er så kendt som Hagia Sofia moskeen i Istanbul, men stadigvæk er imponerende arkitektur. Borgen, hvis opførelsestid og ophavsmand er ukendt, er bestemt også et besøg værd. Igennem tiderne har den både været kontrolleret af romere, byzantinerne, seljukkerne og osmannere. Sidstnævnte folkeslag foretog en gennemgribende renovering i midten af 1800-tallet. Det er muligt at komme helt op og gå en tur rundt. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over byen.

Theme Tweaker by Unreal