Tripolis

20 kilometer fra Hierapolis i nordvestlig retning finder du Tripolis. Arkæologiske undersøgelser viser, at der kan have boet mennesker i Tripolis så tidligt som for 5.000 år siden. Dette gør byen til en af de ældste i hele regionen. Det ”nye” Tripolis er dog ca. 2.000 år gammelt. Byen har flere gange skiftet navn. Den har bl.a. heddet Apollonia, som en hyldest til den græske gud Apollo, Antoniopolis og efterfølgende Tripolis.

Bygninger i Tripolis

Tripolis, TyrkietSom i de fleste antikke byer i regionen, finder du også i Tripolis et teater, centralt i byen. Teatret ligner til forveksling mange andre romerske teatre, selvom det blev bygget på et tidspunkt, hvor det var grækerne, der havde kontrollen med byen. Teatret har plads til 10.000 personer, og man kan den dag i dag stadig forestille sig, hvilke forestillinger der må have været opført.

Selvom Tripolis ligger tæt op af floden Menderes, så er der alligevel gravet vandkanaler, for at imødekomme byens behov. Kanalerne kan den dag i dag stadig ses, og hvis du følger dem, vil du på et tidspunkt komme til en af badestuerne.

Da romerne var i kontrol med byen byggede de en mur for at beskytte muren. Denne står stadig. Muren er ca. 2,5 meter tyk og væggene er på nogle sider op imod 1.200 meter lange. Ved murene er der bygget observationstårne, som det er muligt at tage et kig ind i. Det er ligeledes muligt at gå en tur på murene.

Et af de nyeste fund ved Tripolis er en gammel kirke, der fornyligt er blevet udgravet i 2011. Den er dateret 1.500 år tilbage, og vidner om at befolkningen, ligesom i Laodikeia, har levet i fred og harmoni uden skelen til hinandens kulturelle og religiøse forskelle.

Sådan kommer du til Tripolis

Som nævnt ligger Tripolis ca. 20 kilometer fra Pamukkale / Hierapolis og ca. 40 kilometer fra byen Denizli. Hvis du har lejet en bil i Tyrkiet, kan du ret nemt komme både fra Denizli og Pamukkale til Yenicekent, hvor Tripolis ligger. Følg de brune skilte på vejen.

Hvis du ikke har din egen bil, så kan du køre med offentlig transport. Fra Denizlis busterminal (Otogar), går der hver time dolmusher til Yenicekent og tilbage igen. Dolmusherne afgår på klokkeslættet kl. 11, 12, 13, 14, etc.

Skriv en kommentar