Rundrejse i Tyrkiet

Rundrejse i TyrkietTyrkiet er et stort land og har meget mere at byde på end sol, strand og kolde drinks på sydkysten. Landet er bl.a. så stort, at du kan stå på ski ned af kilometerhøje bjerge i den østlige del på Uludag bjerget eller ligge på stranden og slikke sol i den anden del af landet i Bodrum. Samtidig har landet også en rig historie, der går flere tusinde år tilbage. Således er der både velbevarede, antikke ruinbyer, storslået natur i form af grotteformationer i Kapadokya og kalkstensterrasser i Pamukkale samt en kultur, der formår at fusionere det bedste fra både østen og vesten. En rundrejse er derfor på sin plads, hvis man gerne vil udfordres og have nogle oplevelser for livet. I denne artikel prøver jeg at skitsere de muligheder der er for en rundrejse i Tyrkiet. Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt.

Arrangeret rundrejse med guide

Den letteste måde at komme på rundrejse i Tyrkiet på, er ved at deltage på en af de arrangerede rundrejser. Fx er der rundrejser, der fokuserer på den vestlige del af Tyrkiet. Her kommer du bl.a. rundt til antikke ruinbyer som Efes og Afrodisias, og ser samtidig de varme kilder og kalkstensterrasserne i Pamukkale. Typisk starter turene i Antalya, hvor man ser den gamle borg, vandfaldet mm., hvorefter man kører videre til næste destination. Sådan en tur kan tage helt ned til en uge, men kan lige så vel tage over en måned, afhængigt af ens ambitionsniveau og antallet af feriedage. Hvis du har en lidt længere ferie, og gerne vil have en rundrejse i Tyrkiet, der er udover det sædvanlige, så vil jeg anbefale en rundrejse på tværs af landet. Her lander du fx i Izmir på vestkysten og rejser på tværs af landet til Kapadokya og videre ind i Asien. Disse ture giver et mere nuanceret billede af de store forskelle i landet, og du møder flere kulturer og typer af mennesker.

Rundrejse på egen hånd

En rundrejse på egen hånd eller i din egen lille gruppe, er naturligvis billigere. Her skærer du det dyre mellemled, rejsearrangøren, over, og bestemmer så absolut selv, hvilke destinationer I vil gøre holdt på, samt hvor længe I vil blive der. Samtidig kan I rigtig komme befolkningen ved, når I overnatter på de små lokale, familiedrevede moteller eller måske booker indkvartering via Airbnb. Mulighederne er mange, og I kan praktisk talt få skræddersyet jeres rundrejse, sådan som I ønsker det.

Rundrejse til de store byer

En anden type rundrejse, der også kan give jer et indblik i Tyrkiet, er ved at kombinere en ferieby, landsby og en storby. Fx kan man tage en uge i Kusadasi eller Fethiye på vestkysten og bo et par dage i storbyen Izmir. Herefter kan man finde en lille landsby på egnen, hvor man også kan bo et par dage. Den vestlige del af landet – Izmir og omegn – byder på rigtig mange interessante historiske steder, så hvis man samtidig lejer en bil, er der rig mulighed for at komme rundt på eventyr.

Som du kan læse, er der ret mange muligheder for at få din rundrejse, præcis som du drømmer om. Mulighederne er mange, så brug denne side til at blive inspireret og få minder for livet.

Skriv en kommentar